Salı, Aralık 27, 2016

ÇİÇEK POĞAÇA


MALZEMELER


  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta beyazı(sarısı üzerine kullanılacak)
  • 1 paket kuru instant maya
  • Aldığı kadar un ( yaklaşık 4 su bardağı)
  • İç malzemesi peynir veya lor
  • Üzeri için çörek otu


      YAPILIŞI


  1. Sütümüzü ısıtalım ama çok sıcak olmasın, ılıktan biraz daha sıcak olması yeterli.
  2. Derin bir kabın içine dökelim ve içine şekeri ve mayayı da ilave edin ve maya eriyene kadar karıştırın.
  3. Sonra yumurta akını,tuzunu ve sıvı yağını da dökün ve tekrar karıştırın.
  4. Azar azar kontrollü bir şekilde ununu da ekleyin ve yoğurun.
  5. Hamur yumuşak, ele yapışmayan bir hamur olmalı. Ele yapışmayı kestiğinde un ilave etmeyi bırakın.
  6. Hamuru sıcak bir ortamda yarım saat ,üzeri kapalı olarak dinlendirip, mayalanmaya bırakın.
  7. Mayalanan hamurdan mandalına büyüklüğünde parçalar kopartın.
  8. Elinizle hafifi bastırıp açın ve içine peynirli harçtan yerleştirin ama dikkat edin her yerine eşit dağılsın peynir.
  9. Daha sonra kenarlarından kıvırarak hamuru kapatın yuvarlayıp ters çevirin.
  10. Üzerine hafifçe bastırın ve fotoğraftaki gibi tekrar avuç içi kadar açın.
  11. Fotoğraftaki gibi hamuru önce kesin,6 parçaya kesebileceğiniz gibi 8 veya 7 parçaya da kesebilirsiniz.
  12. Parçaların kenarlarından tutun yukarı doğru kıvırın ve hafifçe üzerlerine bastırarak şekil verin.
  13. Çiçek hamurunuzu dikkatlice yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.
  14. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  15. Hamur bittiğinde 15 dakika tepside mayalanmasını bekleyin ve sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün ve ortasına çörek otu serpin.
  16. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.


Hiç yorum yok: