Salı, Aralık 27, 2016

DEREOTLU HAVUÇLU POĞAÇA




     MALZEMELER

  • 150 gr tereyağ ya da margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay ince rendelenmiş havuç
  • 1 paket instant maya(kuru maya)
  • 2 mumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
  • Yarım demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
  • İç malzemesi için yeterince lor veya beyaz peynir

                                                                                                                                                      YAPILIŞI

  1. Öncelikle  havuçları rendenin ince tarafıyla rendeleyin.1 çay bardağı rendelenmiş havucu bir kenarrda bekletin.
  2. Bu sırada derin bir kabın içinde oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını sıvı yağını karıştırın.
  3. Yumurta ve tuzu da ilave edip tekrar karıştırın.
  4. Ilık sütün içinde kuru maya ve şekeri karıştırarak eritin ve hamura ekleyin ve karıştırın.
  5. Doğradığınız dere otunu ve 1 çay bardağı rendelenmiş havucuda ekleyip karıştırdıktan sonra azar azar un ilavesi yapın.
  6. Unu kontrollü şekilde ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  7. Hamuru tarım saat sıcak bir ortamda üzeri kapalı olarak dinlendirin.
  8. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle bastırarak açın ve içine bir miktar peynir koyduktan sonra kapatın ve yuvarlayarak şekil verin.
  9. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
  10. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve öncede 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok: