Perşembe, Mayıs 03, 2007

BAHARI KARŞILAMA



Dün kendimi güzel bir yerlere atmak istedim. Baharın ettikleri sanırım. Evde oturmak istemiyor insan, kendini kırlara atmak istiyor. Kırlara gidemedim ama güzel bir yere gittim. Bahçesinde ağaçlar ve çiçekler olan bir yer. Ümitköy'de bir arkadaşımı ziyarete gittim. Tabi ki kızım da bana eşlik etti. Zaten yapışık ikizler gibi her yere birlikte gidiyoruz. Bu fotoğrafları da yürürken karşıma çıkan bu renk cümbüşüne kayıtsız kalamadığım için çektim. Bu günlerde doğaya bir farklı bakıyorum. Gerçi doğaya hayranlığım ve bağlılığım yadsınamayacak kadar çok.




Ümitköy'de çok eğlendik. Arkadaşla içilen kahveler, sohbetler, kurabiyeler... Kızımın evi kurcalamaları, Almila'nın ağlamaları... Akşam olduğunu bile farkedememişim.


Kızımla fuara gidip rengarenk takı ve resimleri seyrediyoruz. Sonra içli köfte molası veriyoruz. Kızım da simitle idare ediyor. Ayranlarımızı içiyoruz ve biz bunu her fuarda yapıyoruz.


Sonra hayvanat bahçesi, park, alışveriş... İkimiz de evde durmak istemediğimiz için kendimizi yollara atıyoruz. Baharla birlikte daha da bir gezme derdine düştük. Onunla birşeyler yapmak çok güzel. Sadece birkaç gün önce kızımı evde bırakıp arkadaşımla görüşmeye gittim. Öyle özlemişim ki arkadaş sohbetlerini. Çılgınlar gibi sohbet ettik. Hacı Arif Bey'e gidip lezzetli bir yemek yedik sohbet eşliğinde. Benim favori yerlerimden biri zaten. Hem huzur hem sessizlik ve lezzetli yemekler. Yemek sonrası ikramlar ve çeşit çeşit çaylar: zahter, kivi, adaçayı... Yemekten sonra ise mağazaları gezip imaj değişikliği için ne yapabiliriz diye bakındık. Sanırım ikimiz de değişiklik ve kendimizi yenilemek istiyoruz. Kışın rehavetini de üstümüzden atarız belki de.



Evet bahar geldi ve doğa şenlendi. Son zamanlarda hep hüzünlü yzılar yazdım ama yeter deyip kendime gelmek için silkelendim. Biraz da güzellikleri paylaşalım. Hep hüzün hep hüzün.. Mayıs ayında hüzün olur mu:)) İnsanın yüreği bile canlanıyor doğa ile birlikte. Son zamanlarda yemek tarifim de az zaten. Biran önce yemek yapmaya da başlamak lazım. Yemek yapmak ruhun ilacı.

19 yorum:

ayseyaman dedi ki...

Canım doğayla kızınla başbaşa attalara gitmenizi, resimlerle çok hoş anlatmışsın..Bahar sana da yaramış..:)
Maşallah kızın çok tatlı, gözleri pırıl pırıl..Nazar değmesin, maşallah..Canım yemek tariflerini de bekliyoruz..:)
sevgilerle

Adsız dedi ki...

G E C E

Ürkütülmüş bir geyik gibiydi gece
doğurgan umuların bittiği yerde
başlayan
ve elleri cebinde yalnız bir adam gibi
sigara dumanları ardına saklanan.

neresinden çeksek elimizde kalır
bir türlü bitiremediğimiz şarkılar
gibi
ya da başlıyamadığımız bir şiir
en iyisi hiç uyumamaktır.

biz bir gizin ortasında tutsaktık
ürkütülmüş bir geyik gibiydi gece
sigara dumanları ardından kaçarken
gizlice yerimize umularımızı bıraktık.
Hamza

Adsız dedi ki...

Sevda'cığım,
Tatlım ne iyi yapmışsın kızınla birlikte hoşca vakit geçirmişsin.
Arada bu tür kaçamaklar çok iyi olur hele de Bahar'da tatlım.
Sizleri böyle mutlu görmek benide çok mutlu etti canım.Umarım günlerin artık böyle güzel ve çoşkulu geçer bi'tanım.

Sana mynet'ten 2-3 tane mail attım eline ulaşmadımı acaba?

Çok öpüyorum seni canım kendine çok iyi bak.

Minnoşu Allah nazarlardan saklasın korusun ne tatlı olmuş..

Güzel bir hafta sonu diliyorum.
Sevgiyle kalın canım..

Gül/d.tadı

gezicini dedi ki...

kızını çok tatlı, Allah bağışlasın.
maşallah!
sevgiler
gorki :-)

aslı dedi ki...

Sevda'cım kızın çok şeker allah uzun ömürler versin sizlere bağışlasın resimlerde harika valla insanın içini açıyor....sevgiler...

Özlem dedi ki...

Merhaba Sevda ,

Son dört yıl öncesine kadar hep Ankara' da yaşamış biri olarak bana birden bu sevdiğim şehirle ilgili anılarımı öyle güzel hatırlattın ki. Ümitköy, fuar, hayvanat bahçesi, Hacı Arif bey restaurant vs.Teşekkürler:)

Kızın da pek tatlı . Allah bağışlasın.

İyi tatiller, sevgiler.

sevdamavisi dedi ki...

Ayşeciğim,
teşekkürler canım güzel sözlerin için. Bahar herkesi değiştiriyor daha doğrusu canlandırıyor. Ben her bahar aşık olurum derler ya:)) En kısa zamanda yemek tariflerim,i de yayınlayacağım. sevgiler...


Hamza Bey
şiir için teşekkürler:)

sevdamavisi dedi ki...

Gülcüğüm,
Gerçekten bahar bir farklı, insanın içini canlandırıyor. Kış uykusundan uyandık nihayet ama hiç eve girmek istemiyorum tabi kızım da. Biz de hergün dışarılara atıyoruz kendimizi.
Canım e mailini geç gördüm biraz kusura bakma. Sana da güzel bir haftasonu diliyorum canım. sevgiler

Sevgili gezicini,
teşekkürler canım. sevgiler..


Aslıcığım,
ne mutlu bana içini açabilmişsem. Çiçekler farklı bir ruh gerçekten bakanın içini açıyor canlandırıyor. Sevgiler canım...

Sevgili Özlem,
aslında Ankarayı pek sevmem ama güzelliklerini de değerlendirmeye çalışırım. En azından bunu yapayım. Bazıları için özlem dolu bir şehir olmasına rağmen çoğunluk için kaçmaya çalışılan karanlık bir şehir. Tabi güzellikler şehrin kendisinde değil de daha çok sevenlerle paylaşılan anlarından kaynaklanıyor. Anılarına götürdüğüm için de ne mutlu bana. sevgiler

Adsız dedi ki...

Canım Sevda Mavisi , o kızın varya maşallahı var. Yanakları tam ısırmalık :))

Sımmsıcak sevgilerimle...

sevdamavisi dedi ki...

Zerrinciğim,
teşekkürler canım. Çok sıcak bir mesaj . sevgiler

mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

Sevdacığım, siteni ziyaret edip te yazını okuyunca yaptıklarına, hissettiklerine çok sevindimn, inan ben de coşkuya kapıldım! İnsan etkileniyor değil mi sevdiklerinin yazdıklarından?
Doğru diyorsun vallahi, insan daha iyimser, boşverci oluyor galiba bu mevsimde!
Kızına maaşallah, ikinizi de çok öptüm!!!

kamiş dedi ki...

Merhaba Sevda, iyi vakit geçirmene çok sevindim. Tabi canım , baharda gzel şeyler olur. Ve de yine yazıyorum, her kışın sonu bahardır :) Senin de inşallah hayatının baharı gelecek yakında, sevgiler canım :)

ebrulitatlar dedi ki...

Sevda'cım ne güzel gezmiş dolaşmışsın. Çiçekler çok güzel, kızın çok tatlı maşallah, baharın bol bol tadını çıkar, sevgiler..

sevdamavisi dedi ki...

Burçakcığım,
hem sizin güzel yazılarınız hem baharın sıcaklığı insanın iyi hissetmesini sağlıyor. Öyle güzel dileklerle karşılaştım ki sıkıntılarımı psikolojik anlamda azaltmama neden oldu. Kucak dolud-su sevgiler canım.

Kamileciğim,
uzun zamandan sonra kış uykusundan uyanmış gibiyim. Sorunlarım bitmemesine rağmen içim rahat nedense. Eskisi gibi içimi sıkmıyor. relax durumdayım. Umarım o güzel dileklerin de en kısa zamanda gerçekleşir. sevgiler..

Ebrucuğum,
sağol canım.Hep birlikte çıkaralım baharın tadını. sevgiler canım.

daimamutfak dedi ki...

Sevdacığım merhaba..lalelerle olan sayfana mesaj bırakayım diyorum ama sorun var .Olamadı.Benim bahçemin lalelerini görmeni isterim.Sayfama koydum.Kızın ne tatlı.Lale gibi maşallah.Ankara daki tüm kavşaklara lale ekmişler.Çoğu artık soluyor.Mevsimi bitti.Seneye diyorum...

Adsız dedi ki...

ayyy canim benim kizin cok tatli masalah ne kadar guzel ana-kiz iyi vakit geciriyorsunuz.

Hangi fuardan bahsediyorsun bu arada?

sevdamavisi dedi ki...

Nerimancığım,
hemen sitene girip o güzel lalelere baktım çok güzeller. Teşekkürler canım güzel sözlerin için. Ankaraya ne yaparsa yapsınar güzelleşmiyor yalnız:)) sevgiler..

Haleciğim,
teşekkürler canım. Her türlü fuara itina ile gidilir. Güzel sanatlar, hediyelik eşya, kitap fuarları....

Yelda Özyurt dedi ki...

Masallah o kizina emi, yerim onu ben yerim, YERİM!!

sevdamavisi dedi ki...

Yeldacığım,
teşekkürler canım:))