- 1 bardak haşlanmış yarma
- 1 bardak haşlanmış nohut
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- nane
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarma ve nohutları bir gün önceden veya 8 saat ıslayın. Nohutları ve yarmayı düdüklü tencerede haşlayın. Tencereye 5-6 bardak su ile birlikte haşlanmış nohut ve yarmaları koyun kaynatın. Bu arada bir kasede yoğurdu 1 bardak su ve un ile birlikte çırpın. Kaynayan sudan yoğurda 1-2 kepçe su alın, karıştırın. Yoğurdu tencereye ekleyin. Eklerken hızlı hızlı karıştırın, yoğurdunuz kesilmesin. Tuzunu ilave edin. Bu arada bir tavada zeytinyağını ısıtın ve nane katın. Nane iyice kızdıktan sonra yavaşça çorbaya ekleyin.
9 yorum:
Yok mu bir tabak daha :) Ellerine sağlık canım...
olmaz mı:)) teşekkürler.
Ohhh eline sağlık Sevdacım...Hani bizim için bir buluşma falan yapacaktın, noldu? uzun zaman oldu... toparla bizi Sevdaaa
Ellerine saglik harika olmus tek kelime ile Sevda'cigim.
Sevgiler ve guzel bir hafta dilegimle..
sitenizi link bankası aracılığı ile tanıdımm...tarifleriniz gezdim....herşey yolundadır umarım...sevgiler...
Sibelciğim,
kimseden ses çıkmayınca ben de birşey yapmadım. hemen kolları sıvayalım o zaman:))
Aybikeciğim ,
çok teşekkürler..
Akdeniz kızı ,
çok teşekkürler. sorun yok hayat güzel:))
Hımmm, çok nefis görünüyor canım! Ellerine sağlık!
biz bu çorbaya hilal şeklinde kesilmiş kabak da ekleriz...elinize sağlık
çOK TEŞEKKÜR EDERİM. FARKLI FİKİRLER HOŞUMA GİDİYOR ÖNERİ İÇİN TŞK.
Yorum Gönder