Yaz mevsimi Ankara'ya tahammül edemediğim için imkanlarım dahilinde kendimi denize atma çabaları içinde geçirdiğim bir dönemdir. Bu yıl da her fırsatta yollara düşüyorum.
Önce BODRUM...
Sonra SAMSUN...
Gönüllerdeki güzellikleri paylaşmak gibisi var mı... Sofra da yeme içmenin ötesinde dostlarla paylaşılan, sohbetler edilen, yüreklerimizdeki estetiği ve lezzeti sergilediğimiz bir alan değil midir. Her sofra ayrı bir anı ayrı bir paylaşımdır. Bu lezzetleri sizlerle paylaşmak ne güzel...
Cuma, Ağustos 08, 2008
Çarşamba, Ağustos 06, 2008
RADİKA SALATASI
Önce tatil ardından da il dışı göreve çıkınca bloğumu güncelleyemedim. Artık sıcaklardan da silkelenip hafif bir tarifle karşınıza çıkayım istedim. Havalar o kadar ısındı ki benyine Ankara'da duramama moduna girdim bir aksilik olmazsa gelecek hafta da kısa bir tatile çıkacağım. Ama hala nereye gideceğimize karar vermedik. Ben Alaçatı diyorum, eşim Amasra. Artık nereye yolumuz giderse.
Salatamıza gelince,
MALZEMELER:
Salatamıza gelince,
MALZEMELER:
- Radika,
- Zeytinyağı,
- Limon
- Tuz.
Bu kadar. Yapılışı da bir o kadar basit.
- Bir tencereye suyu koyup kaynatıyoruz.
- Yıkanmış radikaları elimizle ikiye bölüp bu suya atıyoruz.
- Yumuşayıncaya kadar (20-30 dak.) pişirip suyunu süzüyoruz. Suyunu az tutarsanız daha lezzetli olur.
- Limon suyu ve tuzu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Zeytinyağı gezdirip limon dilimi ile süsleyerek servis yapıyoruz.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)