
Önce tatil ardından da il dışı göreve çıkınca bloğumu güncelleyemedim. Artık sıcaklardan da silkelenip hafif bir tarifle karşınıza çıkayım istedim. Havalar o kadar ısındı ki benyine Ankara'da duramama moduna girdim bir aksilik olmazsa gelecek hafta da kısa bir tatile çıkacağım. Ama hala nereye gideceğimize karar vermedik. Ben Alaçatı diyorum, eşim Amasra. Artık nereye yolumuz giderse.

Salatamıza gelince,
MALZEMELER:
- Radika,
- Zeytinyağı,
- Limon
- Tuz.
Bu kadar. Yapılışı da bir o kadar basit.

YAPILIŞI:
- Bir tencereye suyu koyup kaynatıyoruz.
- Yıkanmış radikaları elimizle ikiye bölüp bu suya atıyoruz.
- Yumuşayıncaya kadar (20-30 dak.) pişirip suyunu süzüyoruz. Suyunu az tutarsanız daha lezzetli olur.
- Limon suyu ve tuzu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Zeytinyağı gezdirip limon dilimi ile süsleyerek servis yapıyoruz.

6 yorum:
Hosgeldin Sevda'cigim,
Hem de ne guzel bir salata ile hosgelmissin, ellerine saglik.
Sevgiler.
Hiç radika salatası yapmadım, böylece haşlanarak yapıldığını öğrendim, çok güzel. Ellerine sağlık Sevda'cığım.
Aybikeciğim,
çok teşekkür ederim. sevgilerimi yolluyorum.
Betülcüğüm,
çok teşekkür ederim canım. faaydalı olabilmişsem ne mutlu bana. sevgiler.
Sesini özlemişi Sevda kadın,
yorumuna pek sevindim!
Tijenciğim,
çok teşekkür ederim. ben zevkle yorum yazıyorum sana. sevgiler
gece gece radikayla ne yapacağım diye düşünürken buldum, çok teşekkür ederim :)
Yorum Gönder