Salı, Haziran 03, 2008

KİTAP MİMİ

Burçak' cığım beni mimlemiş. Fırsat bulamadığım için biraz geç cevaplıyorum maalesef. Çocukluğumdan beri kitaplarla içiçe bir hayatım oldu. Ailemde kimse kitap okumuyordu ama ben okulda kütüphaneden çıkmazdım. Doğuştan gelen bir sevgiydi adeta benim için. Kitapçılarda vakit geçirmek özel bir tat benim için. Yalnız tüm kitapçıyı eve taşımak isteğimi durduramıyorum:)) Psikolojik konulara özel bir ilgi duyuyorum. Hayat, iletişim, insanı tanımaya yönelik konuları çok seviyorum. Dönem dönem kitap okuma tutkum tavana vuruyor, bazen daha stabil devam ediyor. Şu an kitap kurdu olduğum dönem. Sadece otobüste, metroda haftada 2-3 kitap okuyabiliyorum. Hem yolu kısaltıyor, hm sıkılmamı önlüyor , hem de hayata dair bilgiler edinmeme neden oluyor. Kitapla tanışmamış insanlara acıyorum desem abartı olmaz. Hayat kitaplardan öğrenilmez dediklerinde kitapları hiç tanımadıklarını görüp üzülüyorum. Hayatta öğrenecek o kadar çok şey var ki. Bir ömür yetmez ama mümkün olduğunca hayatımıda bu dostlarımıza yer ayırmalıyız. Çok gevezelik ettim, artık mimimizi cevaplayalım.




Son okuduğum üç kitaptan ilki Don Miguel Ruiz'in Dört Anlaşma kitabı. Şiddetle tavsiye edeceğim bir kitap. Hayatımızda yapacağımız dört anlaşma ile herşeyin ne kadar değişeceğini ve bu sayede huzuru bulacağımızı anlatıyor. Bana rehber oldueminim sizleri de derinden etkileyecek. Hatta o kadar beğendim ki Yeşim'ciğime de aldım aynısını. Diğer kitabımız Engin Geçtan'ın İnsan Olmak kitabı. Beni çok etkilemiş yazarlardan bir tanesi. Kütüphanemde kitaplarının çoğu okunmak için sırasını bekliyor. İnsana dair keşfedecek şeyler ayaranlar için ideal bir kitap. Ve Irvın Yalom'un Bugünü Yaşama Arzusu. Grup terapisi içinde insanların psikolojisini ve sorunların kaynağını açıklıkla ortaya koyan, insanı keşfetme ve anı yaşama konusunda rehber bir kitap. Irvin Yalom'un sırada bekleyen kitapları da var kitaplığımda.
Gelelim şu anda okuduklarıma. Nurdoğan Arkış'ın Gene Annen Geldi,Bütün Günüm Mahvoldu adlı kitabı iletişim hakkında püf noktalardan bahsediyor. Verdiği örneklerle de kalıcılık sağlıyor. İletişimdeki ufacık sorunların nelere malolduğunu görmenize neden oluyor. Bu kitabı şu an için bitirmiş bulunuyorum. Diğer okuduğum kitap Engin Geçtan'ın Varoluş ve Psikiyatrı. Varoluşun psikiyatrideki önemi ve bu konudaki tarihsel gelişim de yer alıyor. Varoluşçuluk ekolüne duyduğum ilgi nedediyle bu tarz kitapları sık sık okumaya çalışıyorum.



Sırada bekleyen ve ilk olarak okuyacağım kitaplar, Burçak'cığımın bana hediye ettiği Gümüş Yıldönümü (Maeve Binchy), Zamanın Daha Kısa Tarihi (Stephen Hawking) ve Psikanaliz ve Sonrası (Engin Geçtan).
Ben de Yeşim'ciğimi ve Betül'cüğümü sobeliyorum.

4 yorum:

uygarimizlahayat dedi ki...

Merhabaaa, okumak kadar güzel birşey olamaz bence, gerçekten dediğiniz gibi kitap okumayan insanları anlamak çok güç, acımak fiilide çok yerinde bir kelime olmuş, öpüyorum, sevgiyle kalın...

sevdamavisi dedi ki...

Sevgili Şerife,
aynı fikirdeyiz demek ki ne güzel. sevgiler..

uygarimizlahayat dedi ki...

Sevdacığım merhaba, beğendiğine çok sevindim, tatile gideceğini okumuştum geç kalmayayım diye acele ettim ama umarım beğenmişsindir ve iyi günlerde kullanırsın. Ada'nın beğenmesi beni çok mutlu etti yaaaa, çocukları sevindirmeyi çok seviyorum, onu tekrarr kocamannn öpüyorum, sizi de öpüyorum sevgiyle kalınn, her zaman görüşmek dileğiyle, sevgiler...

sevdamavisi dedi ki...

Şerifeciğim,
tekrar çok teşekkür ederim çok hoştu hediyelerin. Öpüyorum. sevgiler