Pazartesi, Ocak 01, 2007

KAĞITTA ÇİNEKOP

En sevdiğim balıklardan biridir çinekop.Eşimle de sık sık alıp yaparız. Malum kış mevsiminde balıktan vazgeçilmiyor. Özellikle eşim balık hastasıdır. O yüzden de nerde balık tarifleri olan bir kitap ya da dergi görsek alırız. Yeni tadlara büründürmeye çalışıyoruz. Bu kez eşim yanımda değil o nedenle de maalesef yiyemedi. Ama ben tadını çıkardım.

MALZEMELER:
  • 1 kg çinekop,
  • 2 soğan,
  • 1 demet maydanoz,
  • 3 domates,
  • 4 sivribiber,
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu,
  • 1 limonun suyu,
  • 1 çay bardağı zeytinyağı,
  • Tuz,
  • Karabiber.

YAPILIŞI:

  1. Çinekopları temizleyin, soğanları soyup halka halka doğrayın.
  2. Maydanozu temizleyip kıyın.
  3. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın, sivribiberleri de dilimleyin.
  4. Soğan, maydanoz, domates, sivribiber, 2 kaşık zeytinyağı, rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu, tuz ve karabiberi çukur bir kasede harmanlayın.
  5. Yağlı kağıt ile 6 paket hazırlayın.
  6. Soğanlı karışımın yarısını paketlerin içine paylaştırıp ikişer balık paylaştırın.
  7. Kalan soğanlı karışımı balıkların üzerine yayın. Kağıtların üzerini kapatıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. 160 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

Hiç yorum yok: