Pazartesi, Kasım 06, 2006

FIRINDA PEKMEZLİ KABAK TATLISI

Kabak tatlısının nasıl yapıldığını eşimden öğrenmiştim. Bizim evde hiç tatmadığım bir lezzetti. Çok da severek yapıyorum, hem pratik hem de hafif oluyor. Resimde gördüğünüz tatlıyı pekmezsiz yapmıştım evde pekmez olmadığı için. İki türlü de çok güzel oluyor. Hele pişerken tarçının mutfağı dolduran kokusuna bayılıyorum. Yine burnuma kokususu geldi sanki:))

Aslında ben gözkararı yapıyorum tatlıyı ama güvenilir bir tarif isteyenlere Oktay Usta'nın tarifini yazdım.
MALZEMELER:

  • 2 kg kabak,
  • 4 su bardağı tozşeker (ben daha az koyuyorum hafif sevdiğim için),
  • 1 su bardağı pekmez,
  • Ceviz içi.

YAPILIŞI:

  1. Kabakları temizleyip yıkayın ve dilimleyerek tencereye yerleştirin.
  2. Şekeri ekleyip bekletin. Mümkünse bir gece önceden bekletin ki şeker eriyip suyu iyice çıksın. Eğer bekletmeden pişirecekseniz 1 su bardağı kadar su ekleyin.
  3. Aralarına çubuk tarçın yerleştirip ocakta kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Tepsiye alıp üzerine pekmezi gezdirin.
  5. 15-20 dakika fırınlayın.
  6. Dövülmüş ceviz içi serperek servis yapın.

9 yorum:

Tijen dedi ki...

ne güzeldir de meret! pek severim.. ben de önce tencerede pisirip ters yüz edip firin tepsisine alip bir de firinda pisiririm ama artik sekerli tatli yapmak istemedigim için farkli yöntemler deniyorum (bu sene daha yapmadim tabii)
tijen

sevdamavisi dedi ki...

Sevgili Tijen,
Gerçekten de çok güzel oluyor, ben de çok severim. Ama çok şekerli yapmadığım için hafif oluyor, ben bol bol yiyorum.

mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

Sevdacığım, kabak tatlın nefis görünüyor, benim de en sevdiğim tatlıdır?
ilk fırsatta denemek isterim, peki pekmez nasıl bir lezzet katıyor, beni bilgilendirebilir misin? Sevgilerimle!

ArMeda dedi ki...

Sevda merhaba canım bende çok severim kabak talısını ama neyazıkki evde benden başka kimse yemediğiiçin çok sık yapamıyorum pekmezlide hiç denememiştim ellerine sağlık canım sevgiler...

sevdamavisi dedi ki...

Burçakcığım,
beğendiğine sevindim, teşekkürler. nasıl bir tat verdiğini düşündüm de aklıma birşey gelmedi:))) daha doğrusu nasıl tarif edeceğimi bilemedim. Ama hoş oluyor diyebilirim kısaca. Sanki şekerin tadını yumuşatıyor...sevgiler


Arzucuğum,
bizde de pek yiyen yok ama ben ısrarla yapıyorum. kendim için yapıyorum. bir de eşim gelince ona yapıyorum. Teşekkürler..sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba canım bu sene henüz kabak tatlısı yapmadım, ama pekmezle yapıldığını hiç bilmiyordum. Ben sadece şekerle yapıyorum. Çok nefis olmuş senin yaptığında ellerine sağlık.

sevdamavisi dedi ki...

sevgili Nesrin,
beğendiğine sevindim teşekkürler. pekmezle de çok güzel oluyor, denemelisin.. sevgiler

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Mavili :)
ya şimdiden etkinliğin tatlısını yapmışsın. nedir bu böyle içinizemi doğdu yoksa:) Patates etkinliği için sepetlerin çok güzel, bu güzel sunumlar için ellerine sağlık
sevgiler

sevdamavisi dedi ki...

Sevgili Pınar,
Kabak tatlısını etkinlikten önce yapmıştım, 6.hissim çok iyidir de:)))
Beğendiğin için teşekkürler..sevgiler