Pazartesi, Eylül 11, 2006

TAVA BÖREĞİ


Yemek yapmak canım istemediği zamanlarda hemen börek yapıyorum. Yine kızımla uğraşmaktan yorgun düştüğüm birgün yaptım bu böreği de. Üniversiteden arkadaşım Züleyha'da görmüştüm ilk bu böreği. Çok lezzetli gelmişti, o günden beridir sık sık yaparım. Özellikle de kahvaltı da harika oluyor.

3 tane yufkadan yapılıyor. İçine zevkinize göre bir harç koyabilirsiniz. Ben beyaz peynir tercih ediyorum, sanki daha çok yakışıyor gibi:))) Yufkaların arasına sürmek için de 1 yumurta, 2-3 kaşık yoğurt ve biraz da sıvıyağdan oluşan bir karışım kullanıyorum. Tavayı öncelikle yağlayıp yufkanın birini serin. Üzerine hazırladığınız karışımdan bolca sürün. Diğer yufkayı buruşturarak serin ve karışımdan sürün. İç harcını da bu araya koyacaksınız. En alttaki yufkanın taşan kenarlarını harcın üzerini kapatacal şekilde örtün ve karışımdan sürün. En üste de son yufkayı serip taşan kenarlarını böreğin altına katlayın. Ve önlü arkalı ocakta pişirin...

6 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Bu görüntü superrr canım ellerine sağlık,kahvaltı yanına değil mi,eşin için değil mi?? Ohh Allah ayırmasın canım tez zamanda işerinizi yoluna koyar bol bol güzel yemekler yaparsın eşine,eşinde arada helva kavurur sana.)

Sevgilerimi gönderiyorum sana canım,yüzün güldü ya inan bende çok mutlu oldum.

sevdamavisi dedi ki...

Sevgili Gül,
teşekkürler iyi dileklerin için. Evet kahvaltı için ve eşim için yapmıştım. Tam isabet:)))
Umarım dileklerin de en kısa zamanda gerçekleşir.
sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevda esim Giresunlu oldugu icin tavada yufkadan boreksiz kahvalti dusunemiyor. Bu yaptigin yufkadan tavada yapilan borek degilmi? Cok guzel gorunuyor ellerine saglik canim..

sevdamavisi dedi ki...

Günaydın Hale
evet tava böreği. fırsat bulamadığım için yazamamıştım henüz. bugün yazı bölümünü de ekleyeceğim..

Adsız dedi ki...

Evet simdi oldu :) ellerine saglik tava boregi bizde cok tuketiliyor .. daha yeni yufka acip buzluga attik insallah hayirlisi ile tuketecegiz..

sevdamavisi dedi ki...

biraz geç oldu ama ne yapayım ancak zaman bulabildim:))))