Salı, Şubat 06, 2018

LİMONLU ÇATLAK KURABİYE



     MALZEMELER

  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ,  
  • 1 çay bardağı pudra şekeri, 
  • 2 yemek kaşığı toz şeker,
  •  1 kabarma tozu, 
  • 1 vanilya, 
  • 2 yumurta, 
  • 1/2 limon suyu, 
  • 2 limon kabuğu rendesi, 
  • 2,5-3 su bardağı un,
  • Üzeri için pudra şekeri.    

      YAPILIŞI



  1. Pudra şekeri hariç tüm malzemeleri bir kaba koyun ve çırpın. Un ekleyip yoğurun. 
  2. Yarım saat dolapta dinlendirin. 
  3. Sonra elinizle istediğiniz büyüklükte yuvarlaklar yapıp pudra şekerine bulayın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 
  4. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.

Hiç yorum yok: