Çarşamba, Ocak 07, 2015

KURUMEYVELİ KURABİYE



MALZEMELER


  • 250 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

İçi için:


  • 1 adet elma
  • 5 adet kuru incir
  • 5 adet kuru kayısı
  • 1 tutam kuru üzüm
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 çay kaşığı tarçın

Üzeri için:

  • 1 kase fındık kırığı
  • 1 yumurta akı


YAPILIŞI :

  1. Tereyağı,  yoğurt,  yumurta sarısı, sıvı yağ,  karbonat,  şeker, kabartma tozu,  vanilya azar azar unla birlikte kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur.
  2. İçini hazırlarken, kabukları soyulan elma rendelenir. İncirler ve kayısılar  küçük küçük doğranır. Rendelenmiş elmalar  kuru meyvelerle birlikte ayrı bir tencereye konur.Üzerine şeker eklenir ve pişirilir. Suyunu çekince kaşığı tarçın serpilir ve  ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
  3. Kurabiye hamurundan bezeler kopartılır avuç  içinde açılarak iç malzemesi koyulup, kapatılır. Avuç içinde yuvarlayarak, düzgün şekil alması sağlanır. Önce yumurta akına sonra da fındığa batırılır ve tepsiye dizilir. Ortalama 180 derecedeki fırında pişirilir. 

5 yorum:

pratik tarifler dedi ki...

sade kurabiyeyi pek sevmem. içine birşeyler koyunca çok daha güzel oluyor. elinize sağlık sevda hanım

sevdamavisi dedi ki...

çok teşekkür ederim

daimamutfak dedi ki...

Merhaba,
kurabiyeleri görünce anneciğimle içtiğim 5 çaylarını bir an hatırladım.
Ellerinize sağlık

İstanbul Boyacı dedi ki...

iyi bir site teşekkürler.

elmalı kurabiye dedi ki...

Yemek Tarifleri

süper elinize sağlık