Pazartesi, Haziran 04, 2007

BEYPAZARI FESTİVALİ


Beypazarı festivalini duymuşsunuzdur. Ankara sosyal anlamda zayıf bir şehir olunca bu tarz festivalleri kaçırmıyorum. İki yıl önce gitmiştim ve çok beğenmiştim. Evler, yemekler, insanlar çok güzeldi. Acemilik vardı esnafta, kalabalık ziyaretçileri ağırlayamayacak kadar amatörlerdi fakat sıcaklardı. Zor da olsa yemeklerin tadına bakabilmiştik ve birbirinden güzel ev işi yiyeceklerden satın almıştık. Tadı damağımda kalan bu ilçeye yine koşturarak gittim, benim içinse tam bir hayal kırıklığıydı. İki yılda değişen birşeyler olmuştu ama bu profesyonellik anlamında değil daha çok olumsuz anlamdaydı. Belki kendini koruyanlar vardı ama azlığından olsa gerek dikkatimi çekmedi. Evet hala kalabalık bir ziyaretçi potansiyeli vardı fakat bu kadar ziyaretçiyi konuk edecek profesyonellik kazanılmamıştı, sadece para kazanmanın verdiği bir doymuşluk vardı. Nerdeyse konuklarını kovacak kadar. Maalesef inanmam zordu ama davranışlar beni şok etti.















Yarımca: Beypazarı'nda yapılan kıyma, soğan ve peynir karışımdan oluşan bir gözleme. Yan masadaki gençlerin yarımca yedikten sonraki muhabbetlerine istemeden şahit oldum. "hiç doymadım hatta midemde yer bile tutmadı" dediklerinde gençler iştahlı olur diye içimden geçirdim. Ama kesinlikle midemde varlığını hissedemedim, çok acıktığımdan sanırım. Neyse ki sarma ve baklava yiyeceğimden dolayı teselli oldum:)) Ama maalesef onların resmini çekmeyi unutmuşum. Çok zor yer bulup siparişin gelmesi için de bir saat kadar bekleyince fotoğraf çekmeyi unutup hemen yedim. Sarma burada çok lezzetlidir, mutlaka yemelisiniz. Kızım da çok severek yedi. Baklava da 80 kat yufkadan oluşuyor.






Havuç suyu, erişteler, çeşit çeşit baharatlar, tarhanalar tezgahları süslemiş. Beypazaarı güveciyle de çok ünlüdür ve her yerde güveç satan dükkanlar var. Güvecin tadını mutlaka beğenirsiniz. Festivalde yeme şansım olmadı çünkü yer yoktu ve çoook kalabalık bir grup olmayınca almak istemedikleri için geri çevrildik. Başka zaman deyip yoluma devam ettim.












En güzelleri bu takılardı. Hepsi de birbirinden farklı ve güzel cam üzerine yapılmış takılardı. Daha önce görmediğim için çok ilginç geldi.Birkaç tane de aldım.
Çok yorcu ve maalesef eğlenceden yoksun bir festivaldi benim için ama yine de farklı görüntüler ve çiçekler içimi ısıttı. Herşeye rağmen tadını çıkarmaya çalıştım. Bir daha gider miyim, pek sanmıyorum ama kimbilir. Düzelme olursa neden olmasın. Sanırım ben insanların maddi kaygıları geri plana ittikleri ve üerttiği ürünleri samimiyetle insanlara sunan, sıcak insanları görmek istedim. Belki ileride...

20 yorum:

HULYA dedi ki...

Sevda'cığım,
Ne güzel anlatmışsın fotolar ve yazı harika olmuş.Sanki oralara seninle birlikte gidip gezmiş kadar oldum.Hiç bir gelişme kaydedilmemiş olması oldukça üzücü ve düşündürücü tabii.Baklavayı merak ettim 80 kat filan deyince bir kere ben de deneme cesaretinde bulunmuştum ama benimkiler oldukça ince sayılır.Afiyet olsun.İyi bir hafta sonu diliyorum.Sevgiler

sevdamavisi dedi ki...

Hülyacığım,
çok teşekkürler canım, ne mutlu bana seni de gezdirebilmişim. Baklavası gerçekten çok güzel oluyor . sana da güzel bir pazar diliyorum. sevgiler

mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

Sevdacığım, geçenlerde Beypazari ile ilgili bir yazı okumuştum dergilerden birinde,
orada da fotoğraflar vardı ama azdı, sayende her şey yerli yerine oturdu.
Maddi kaygılar işin içine girince tadı kaçıyor değil mi?
Ama yine de tadını çıkarmışsın,bizlerle de paylaşmışsın, teşekkür ederim! Etkinlik için sana iki tane ileti gönderdimö, ilkinde blok numaramı yazmayı unutmuşum, onu düzelttim!
Anne-kız gezgincile, sevgiyle kalın! Çok öpüyorum sizi!

sevdamavisi dedi ki...

Burçakcığım,
faydalı olabilmişsem ne mutlu bana. maalesef maddi kaygılar durumu sevimsizleştiriyor. halbu ki insanı yönünü ortaya çıkarsalar maddiyat zaten gelir arkasından. canım e mailini aldım katıldığına çok sevindim. ben de seni öpüyorum annenin de ellerinden... sevgiler

Adsız dedi ki...

Canım Sevda, ne güzel anlatmışsın. Gitmiş kadar oldum. Beypazarı sarmaları çok güzel olur. Ben Bolu'lu olduğumdan yakın yeme kültürlerine sahibiz.

O yarımcalarında lezzetine doyum olmaz.

Takılar çok hoş gerçekten.

Sıcacık sevgiler...

sevdamavisi dedi ki...

Zerrinciğim,
çok teişekkürler canım. gerçekten sarmalar çok lezzetli, tadını anlatmak zor ama .. sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevda'cım güzel bir gün geçirmişsin, resimlerde çok güzel, afiyetler olsun canım, sevgiler..

sevdamavisi dedi ki...

Ebrucuğum,
çok teşekkürler canım. sevgiler

Adsız dedi ki...

Selam,yazınız ve fotograflar cok
guzel.Bırde gevregı meshurdur orasının.Sevgı ıle kalın,Aysegul

Dut agaci dedi ki...

Cok güzel görüntüler.Bayiliyorum yurdumuzdan böyle manzaralara ellerine saglik.Gümüs taki yapimi orada ünlü imis aldinmi?:)
Sevgiler

sevdamavisi dedi ki...

Sevgili Ayşegül,
yazmayı unutmuşum sanırım gerçekten çok ünlü kurusu. teşekkürler sevgiler...

Rabiacığım,
Gümüş takı alamadım maalesef. son zamanlarda hem takı takmayı bırakmamdan hem de biraz pahalı oluşundan almadım. sevgiler

daimamutfak dedi ki...

Sevda ne iyi etmişsinizde gitmişsiniz.Gitmiş kadar oldum.Resimler harika...elinize sağlık.. neriman

Damak Tadı dedi ki...

Sevda'cığım canım benim..
Yazdıklarını sanki bende senin yanındaymışım gibi hissederek ve oraları adeta senle geziyormuş gibi okudum.Senin içinde ve minnoş içinde değişiklik olmuş iyi ki gitmişsiniz tatlım.
Bu tür yerlerde nedense hep amatörlük olur ve bir türlü kendilerini aşamazlar.Sana katılıyorum sonuna kadar maddiyat konusunda canım.Önemli olan iyi vakit geçirmenizdi sanırım bu da oldu değilmi canım?
Bu güzel paylaşımlarından dolayı teşekkürler tatlım.

Sevgilerimi gönderip yanaklarından öpüyorum.

sevdamavisi dedi ki...

Neriman,
teşekkür ederim. iyi ki gitmişim tüm yorgunluğuma rağmen, sevgiler...

Gülcüğüm,

Ne mutlu bana ki seni de gezdirebilmişim oralarda. bense yansıtamadım zannetmiştim gezintimi. canım çok teşekkür ederim iltifatın için. öpüyorumn seni

tata dedi ki...

Sevda'cigim, bu maalesef Türkiye'de cok fazla karsimiza cikan bir durum. Biz de yazin gezerken, bir yer buluruz, cok begeniriz; ertesi yil gittigimizde hep degisiklikler bizi hayal kirikligina ugratir.
Yine de ne güzel resimler cekmis, yenilikler görmüssün, biz de sayende gezdik!
Sevgiler

gezicini dedi ki...

sevgili sevdamavisi
çok güzel anlatmış ve güzel fotograflar çekmişin. özellikle son karedeki küpelere bayıldım!
sevgiler
gorki

sevdamavisi dedi ki...

Tatacığım,
insanların maddi hayata tutkunluğu sanırım ama işine saygı duyup en güzel şekilde yaparsan zaten maddi tatmin de olur. sanırım öncelikleri karıştırıyoruz. Teşekkürler canım. sevgiler..

Sevgili Gorki,
teşekkürler canım. ben de kolye aldım sadece küpelerden almadığıma çok üzüldüm. sevgiler

Defne dedi ki...

Sevda,
ben de festival zamanı gittim ilk defa Beypazarı'na. Belki de geçtik gittik birbirimizin yanından :), ne dersin?
Fotoğraflarla çok güzel anlatmışsın. Takılardan ben almamıştım, pişman oldum sonra. Bir dahaki sefere artık. Beypazarı kurusunu pek severim onu almayı unutmadım tabii :)).
Sevgiler.

sevdamavisi dedi ki...

Defneciğim,
kimbilir belki de karşılaşmışızdır. teşekkürler canım. sevgiler

angel dedi ki...

merhabalar sevdacığım,beypazarını cok merak ediyordum,paylaşım için çok teşekurler.
bir şey sormak istıyorum:BLOGA RESİM KOYARKEN ALT ALTA NASIL KOYUYORSUNUZ.BEN KOYARKEN ÜST ÜSTE GELIYOR.BANA HABER VERIRISENIZ SEVINIRIM..