Cumartesi, Kasım 18, 2006

KARIŞIK PİZZA



Son zamanlarda yapmam geren ama bir türlü uğraşmak istemediğim şeyler vardı. Bir kısmını yaptım ve tam olarak olmasa da kısmi bir rahatlık istiyorum. Başlangıçlar hep zordur fakat adım attıktan sonra gerisi kolaylaşır. İlk adımdan sonra daha hızlı yürümeye başlarsınız hatta koşmaya başlarsınız. Neyse ki bu haftayı biraz rahatlayarak sona erdirdim.
Kızım da eski sağlığına kavuştu. Bu ise bende inanılmaz bir rahatlama gerçekleştirdi. Hastalıklarla uğraşmak daha zor ve yorucu oluyor. Bir de yalnız başınıza mücadele etmeniz gerekiyorsa. Güçlü olmak bile bazen yalnız mücadeleyi kolaylaştırmıyor maalesef. Çok yorulduğunuz anlarda, yorgun düştüğünüz anlarda birini istiyorsunuz yanınızda. Eşim kilometrelerce uzakta yanımda olmaya çalışıyor ama bu da yeterli olmuyor bir yerde. Hem fiziksel hem psikolojil anlamda zor bir hafta geçirdim. Umarım tekrar yaşamam diyeceğim ama hayat bu tarz hatta daha acı ya da güzellerini her zaman karşımıza çıkaracaktır. Hayatın cilvesi....
Bir kaç gün önce öyle canım pizza çekti ki akşam üzeri yapmaya karar verdim. Akşam yemeği için geç bir vakitti ama ben tüm kararlılığımla yapıp yedim.

MALZEMELER;

  • Sucuk,
  • Sosis,
  • Mantar,
  • Yeşil zeytin,
  • 2 domates,
  • Kaşar peyniri rendesi,
  • Un,
  • 1 paket instant maya (küçük poşetlerden),
  • 1 su bardağı ılık süt,
  • Su,
  • 1 yemek kaşığı tozşeker,
  • 1 tatlı kaşığı tuz.

YAPILIŞI:

Tamamen gözkararı yaptığım bir pizza oldu. Unu bir kaba alıp maya, tuz, şeker ve sütü ekleyip yoğurdum. Kıvamına göre ılık su ekleyip pürüzsüz bir hamur yaptım. 1 saat üzerini kapatıp mayalandırdım.

Mayalanan hamuru açıp bir tepsiye ince bir şekilde yaydım. Domatesleri rendeleyip tuz ve karabiber de serperek hamurun üzerine yaydım. Önce hamuru çatalla değişik yerlerinden deldim. Rendelenmiş kaşarı yayıp, dilimlenmiş sucuk, sosis, zeytin, ve mantarları dizdim. Önceden 280 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirdim.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevda'cım bayılırım pizzaya, pizzanda harika görünüyor ellerine sağlık. Canım kızınada geçmişler olsun iyileştiğine sevindim. Kendinize iyi bakın sağlıcakla sevgiyle kalın Ebru

mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

Canım, kızının rahatsızlanmasına üzüldüm ama neyse ki iyileşmiş!
Tabii ki en çok sen üzülür, zorlanırsın!
Yaptığın pizza ve patates sepetindeki kuzu kebabın çok güzel görünüyor, kaçtır sana uğrayacağım, benim sayfa ayarlarım bozuldu, header yüklemek isterken, hala başaramadım da zaten, bir süre uğraşmaktan vazgeçtim!
Komşularım ble aşağıda, baksana, ama önemli olan sağlık!
Bir gün yolun İstanbul' düşerse görüşürüz, seni davet etmek isterim mutfağıma tatlım!
Kızın iyileşti, ne güzel keyifler yapacaksın, değilmi?
Sevgilerimle!

Damak Tadı dedi ki...

Sevda'cığım,
Canım çok geçmişler olsun inan çok üzüldüm canım benim.Minik umarım çok daha iyi olmuştur ve çabucak da eski sağlıgına kavuşur inşallah.
Seni çok iyi anlıyorum canım benim fakat burdan sana bir şey yapamamın ezikliğini duyup üzülüyorum.Halen işlerinizi halledip birlikte olamadığınıza ayrıca sinir oluyorum.Böyle bir saçmalaık nasıl olabilir ki..Ben fazla birşey yazıp tepki almak ve tepkili olmak istemiyorum.Tatlım benim ne sıkıntılar çektin ve ne sıkıntılara tek başına gögüs gerdin.İnşallah herşeyin yakında dilediğin gibi olur canım benim.Yapabilecek olduğum bir şey olursa bana yazarsan sevinirim mail adresimden.Tekrar geçmişler olsun canım benim..Pizzan muhteşem olmuş ellerine sağlık.Çok leziz inan canım çok çekti,laf aramızda gece pizza yemesini çok severim..

Seni kocaman öpüyorum,mutlu bir hafta sonu diliyorum..Sevgiyle kal daima..Miniği çok öperim çok geçmişler olsun..

Unknown dedi ki...

Sevgili Sevda,
Dun bloguna hernekadar girmek istesemde anlamadim olmadi.Ama simdi basardim:))

Cnm ellerinse saglik.Pizza olurda kim yemez dimi?

Bu arada bu mutfak resmi komin yawss harikaymis dogrusu...Senin olmasinid dilerim,

Sevgilerimle
Gulenay

sevdamavisi dedi ki...

Ebrucuğum,
iyi dileklerin için teşekkürler. Kızım iyileşti nihayet çok az belirtiler var onlar da geçmek üzere. sevgiler..

Burçakcığım,
sana uğramaktan keyif duyarım. Yolum İstanbul'a düşerse mutlaka uğrarım. Seninle tanışmak ve bir fincan kahveni içmek büyük keyif olacaktır benim için. Sayfa ayarların için yapabileceğim birşey varsa yardım etmek isterim. Sevgiler...

Gülcüğüm,
Her zaman yanımda olduğunu hissediyor ve mutlu oluyorum. Duygularımı paylaşman ve o güzel dileklerin benim için çok değerli ve bu bile yeter... Daha ne yapacaksın. 1-2 yıl içinde herşey düzelecek. Kızım da nihayet toparladı. Yüreğine sağlık. herşey için teşekkürler...

Sevgili Gülenay
beğendiğine sevindim. Maalesef bu mutfak benim değil. ileri de olacak umarım. Eşim planlarını çizdi bile kendi zevkimize göre bir ev yaptırmak istiyoruz da.. sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhabalar, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum..

sevdamavisi dedi ki...

Sevgili Emine,
iyi dileklerin için teşekkürler

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Sevda,
göz kararı yaptığın pizza böyle oluyorsa, ölçüyle yaptığını merak ettim doğrusu :) pizzanı bir kutuya koyup, bana gönderseydin mesela, "hmm,pizza hut bir değişiklik yapıp istemeden pizza göndermiş bu sefer" derdim..:) süper görünüyor, ellerine sağlık.

sevdamavisi dedi ki...

Sevgili Müge,
teşekkür ederim canım negüzel sözler bunlar. hemen göndermekisterdim eğer yememiş olsaydım. sevgiler