Pazar, Ağustos 13, 2006

CİĞERLİ PİLAV


Eşim tavuk ciğerini sevdiği için sık sık da yapar. Genellikle sade yapar ama bu kez pilavla denemek istedi. Tadı da gayet güzel olmuş. Yapması da oldukça kolay. öncelikle ciğerleri doğrayıp güzelce yıkıyorsunuz. Eşim yıkama işiyle çok uzun süre uğraşıyor, pişme zamanından bile daha uzun... Sonra tencereye biraz sıvıyağ gezdirip halka halka doğranmış kuru soğanı dibe yayıyorsunuz. Üzerine ciğerleri yerleştirip en son yıkanmış pirinci ekliyorsunuz. Tuz, karabiber gezdirip yeterince su ekledikten sonra kısık ateşte pişiriyorsunuz.

11 yorum:

>>MustafA dedi ki...

vallah eşinizde benim gibi zevk sahibi bir insanmış bende tavuk cigerinin hayranıyım Allah damak tadınızı bozmasın eşinizle sizide hem bu dünyada hemde cennette rabbim ayırmasın ...sitemde yorumlarınızı görmek dilegiyle..eyvallah

sevdamavisi dedi ki...

iyi dilekleriniz için teşekkürler...

SİYAH İNCİ dedi ki...

Bu pilavı ben de yaparım,ağız tadınızın daim olmasını dilerim.

sevdamavisi dedi ki...

teşekkürler, güzel dileklere her zaman ihtiyacımız oluyor...

damak tadı dedi ki...

Pilavın harika görünüyor da ben cigeri hiç yemem ama.((

Ellerine,kollarına sağlık yemesem de muhteşem gözüküyor.

Sevgiler

sevdamavisi dedi ki...

damak tadı
ben de ciğer hiç yemezdim hatta sakatat yemezdim. eşim çok güzel yapıyor zamanla sevdim.
beğendiğine sevindim

Hale dedi ki...

Cooook uzun zaman oldu , hem sakatat hem ciger yemedim. Bende izmirliyim ve restourantlarda cok satilir gecenin bir yarisi ozellikle sakatat yemege cikerdi bizimkiler. Evlendikden sonra hic denemedim, zannedersemde esim kesinlikle yemez.. Bende cok severim birleri yapsada yesem :}

sevdamavisi dedi ki...

Haleciğim
benim eşim çok sevdiği için sık sık yapar. sana da yapıp göndereyim:))

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.