Perşembe, Nisan 07, 2016

DEREOTLU POĞAÇA



 -1/2 paket margarin (ben tereyağı kullandım-125 gr)
  - 1 çay bardağı sıvı yağ
  - 1 çay bardağı yoğurt
  - 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
  - 1 tutam dereotu
- Kabartma tozu
  - Aldığı kadar un
 - Tuz
 - Beyaz peynir
  - Çörek otu

  1.  Bir kabın içerisine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ (margarin), sıvı yağı, yoğurdu,  yumurtaları, ince kıyılmış dereotunu, tuzu alıp karıştırın.
  2. Malzemeler iyice harmanlandıktan sonra yumuşak bir hamur elde edinceye kadar un ekleyip yoğurun.
  3. Hamurdan orta büyüklükte parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın, içine peynir koyup yuvarlayın ve fırın tepsisine dizin.
  4. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörek otuyla süsleyin.180 derecelik fırında pişmeye bırakın.


2 yorum:

İlknur dedi ki...

Ellerine sağlık. Tadı harika. En yakın zamanda yapacağım...

sevdamavisi dedi ki...

Afiyet bal şeker olsun:))