Pazartesi, Aralık 22, 2014

DEREOTLU POĞAÇA


Malzemeler:
1,5 su bardağı ılık süt
1,5 çorba kaşığı toz şeker
1 paket yaş maya
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1/2 demet dereotu
Aldığı kadar  un
Tuz.
İç için ; Zeytin ezmesi.(isteğe göre peynir, patates..)
Üzeri için yumurtanın sarısı.
Hazırlanışı:
Ilık süt ve şekeri bir kapta karıştırın. Mayayı ilave edin. Yaklaşık 10 dakika bekletin. Üzerine 1 adet yumurtayı ilave edin ve karıştırın. Sonra 1 su bardağı sıvıyağı, ince kıyılmış yarım demet dereotunu, alabildiği kadar un ve tuzu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek, yaklaşık 1 saat mayalanmasını bekleyin. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayıp açın. Ortasına 1 çay kaşığı zeytin ezmesi koyun. Ağzını büzerek, kapatın. Ters çevirin ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine bir fırça yardımıyla yumurtanın sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok güzel işler yapıyorsunuz ben çok begendim

www.gunerinrenkleri.com