Çarşamba, Ekim 08, 2014

TAHİNLİ KEK




MALZEMELER
- 3 adet yumurta,
- 2 su bardağı toz şeker,
- 1 su bardağı yoğurt,
- 1 su bardağı sıvı yağ,
- 1 küçük kavanoz tahin (300 gram. Yarım çay bardağını üzeri için ayırın)
- 2 su bardağı un,
- 1 paket kabartma tozu.

ÜZERİ İÇİN
- 2 çorba kaşığı toz şeker,
- yarım çay bardağı tahin.

YAPILIŞI
1. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alıp mikserle çırpın.
2. Yoğurt, sıvıyağ ve tahin ekleyip çırpmaya devam edin.
3. Un ve kabartma tozunu ilave ederek çırpın ve karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün.
4. Ayırdığınız tahini üzerine gezdirin ve çatalla şekil verin. Ve üzerine toz şeker serpin.
5. Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 30 dakika pişirin. Sonra ısıyı 140 dereceye düşürüp 30 dakika daha pişirin.

Hiç yorum yok: