Cuma, Mart 18, 2016

ELMALI TARÇINLI KEK


Tarifi Hayat Cafeden aldım ve denedim. Tarçın ve elmanın bileşimini sevenler için güzel bir tarif.

         Malzemeler


  • 3 tane oda sıcaklığında yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz


Üzeri İçin


  • 1 tane elma (kabukları soyulmuş ve dilimlenmiş elma)
  • 1 çay kaşığı tarçın 
  •  1 yemek kaşığı şeker

  • Yapılışı
  1. Öncelikle elmaların kabuklarını soyun ve orta kalınlıkta dilimleyin. Ne çok ince ne de kalın olsun dilimler.
  2. Sonra dilimlediğiniz elmaların üzerine şekeri ve tarçını serpin ve yavaşça elmaları kırmadan ,elinizle karıştırın. Tarçın ve şeker elma dilimlerinin her yerine dağılsın. Elmaları bir kenarda bekletin.
  3. Oda sıcaklığındaki yumurta ve şeker ,krema kıvamına gelinceye ve şeker tamamen eriyinceye kadar çırpılır.
  4. Ilık süt ve sıvıyağ da ilave edilir ve tekrar çırpmaya devam edilir.
  5. Unu, tarçını ve kabartma tozu da eleyerek hamuru karıştırılır ve düşük hızda, yavaşça ve hamura karıştırıldıktan sonra  son olarak cevizde ilave edilir ve kaşıkla hamur karıştırıldıktan sonra yağlanmış kelepçeli kek kalıbına dökülür.
  6. Elma dilimlerini kekin üzerine yan yana gelecek şekilde sıralayın.
  7. Önceden 172 derece ısıtılmış fırında ,ilk 20 dakika fırının kapağını açmadan pişirilir.
  8. İlk 20 dakikadan sonra keki arada fırından çıkartın ve içine bıçak veya kürdan batırın, eğer kürdana veya bıçağa hamur bulaşmıyor ve kuru çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
  9. Fırından çıkartıp ılımaya bırakın.