Cuma, Ekim 31, 2008

BÖĞÜRTLENLİ VE DAMLA ÇİKOLATALI MUFFİN


Nihayet yasak kalktı ama benim yasağım kalkmadı maalesef. Hala çok nadir tarif yayınlayabiliyorum. Bu arada etkinlikleri de kaçırıyorum. Bugün acele acele siteleri gezmeye çalışırken baktım kietkinliklerin son günü. Arşivimde gezinince tam da Sevgili Neslihan'ın etkinliğine uygun bir tarif buldum.
İstanbul buluşması için de yer arayışımız hala sürüyor. Önerilerinizi bekliyorum.
BÖĞÜRTLENLİ VE DAMLA ÇİKOLATALI MUFFİN
MALZEMELER:
  • 3 yumurta,
  • 2,5 su bardağı un,
  • 1 paket kakaolu puding,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • Yarım çubuk vanilya,
  • 1 çay bardağı sıvıyağ,
  • 1 su bardağı süt,
  • 1 kahve fincanı damla çikolata,
  • 1 kase dondurulmuş böğürtlen,
  • 1 çay kaşığı tarçın.

    YAPILIŞI:
    Çubuk vanilyayı kopmayacak şekilde uzunlamasına ortadan ikiye kesin. İçindeki çekirdekleri bıçağın ucuyla sıyırarak alın.
    Un, kakaolu puding, kabartma tozu, çay kaşığının ucu kadar vanilya çekirdekleri ve tarçını çukur bir kaba alıp harmanlayın.
    Yumurtaları ayrı bir kapta çırpın. Süt ve yağı ekleyip birkaç dakika daha çırpın.
    Bu karışımı unlu karışıma yavaş yavaş ilave ederek tahta kaşıkla pürüzsüz ve tek bir renk oluncaya kadar karıştırın. Oldukça yapışkan bir hamur oluyor.
    Damla çikolataları da ekleyip karıştırın. İkişer çorba kaşığı kadar muffin kalıplarına paylaştırın. Her birinin ortasına dondurulmuş böğürtlen yerleştirin.
    Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Pazartesi, Ekim 13, 2008

İSTABUL'DA BULUŞUYORUZ


Biliyorum uzun zamandır bekletiyorum sizleri. Maalesef hem işlerimin yoğunluğu hem de internetteki sorunlarım nedeniyle beklettim. Sürprize gelince, ne zamandır Burçak'la düşünüp hayata geçirmek istediğimiz bir buluşma. Herkes kendi ilinde yaşayanlarla bir şekilde buluştu ama farklı illeri de biraraya getirelim dedik.

Yer konusunda sizlerin yardımını istiyoruz. Özellikle de İstanbul da yaşayan arkadaşların.
Ben Ankara'yı, Burçak da İstanbul'u organize edecek. Tabi ki başka illerden katılmak isteyen arkadaşları da bekliyoruz.
Şimdiden büyük bir heyecan içerisindeyim. Umarım güzel bir etkinlik olur.
Katılacak arkadaşlar ya da yer konusunda fikrini yazmak isteyen arkadaşların sevdamavisietkinlik@gmail.com adresine yazması gerekmektedir. Ayrıca İstanbul'dan katlacak arkadaşlar da Burçak'a bildirirse sevinirim.
Tarihle ilgili bir değişiklik yapmaya karar verdik. Zamanı uzatırsak daha fazla kişinin haberi olur ve katılım artar diye düşündük. Gelen maillerden de çok nutlu oldum. Katılacak arkadaşların heyecanı bizimkini daha da artırdı.

Güzel bir etkinlik olması dileğiyle...