Perşembe, Temmuz 24, 2008

YAZ SALATASI


Son zamanlarda tarif yayınlayamıyordum. Sıcakların verdiği rehavet bir yandan işteki yoğunluk bir yandan elim gitmedi bir türlü. Gelecek hafta da bir hafta iş gezisi için il dışına çıkacağım.O nedenle de yeni bir tarif yayınlamak istedim.


Etkinliğin ismi yazlık lezzetler olunca salatama da bunu çağrıştıran bir isim koyayım dedim. Arkadaşlarım yemeğe geldiğinde fırında portakallı levreğin yanında ikran ettim bu salatayı. Sevdiğim tatları biraraya getirdim ve tadı nefis oldu. Hatta bir kaç hafta sonra gelen misafirlerime de aynısını yaptım. Ekstradan endivyen de koydum. Daha sofraya gelmeden övgüleri almaya başladım. Kolay ve lezzetli bir salata arayanlara deneyin derim.
Etkinliğin ev sahibesi de sevgili Neslihan.


MALZEMELER:
Malzemeleri kendi damak tadıma göre ayarladım. Sizlerde kendi zevkinize göre miktarlarını ayarlayabilirsiniz.
  • 1 adet iceberg,
  • 1 adet salatalık,
  • 1 adet domates,
  • 2 dal yeşil soğan,
  • 1 tutam maydanoz,
  • 1 tutam dereotu,
  • 1 tutam taze nane,
  • 2-3 yemek kaşığı küp küp doğranmış pancar turşusu,
  • İstediğiniz kadar kızartılmış hellim peyniri,
  • 1-2 yemek kaşığı kapari,
  • tuz,
  • karabiber,
  • limon,
  • zeytinyağı.

YAPILIŞI:

  1. Tüm malzemeyi salatalık doğrayın. Tuz, limon suyu, zeytinyağı ve biraz da karabiber serpip iyice karıştırın. Kapari ve pancar turşusu serpiştirin. Hellim peyniri ile süsleyin. Ben en son hellimi kızartıp sıcakken servis yapıyorum. Sıcakken daha çok seviyorum.

Salı, Temmuz 08, 2008

YE#ÇİKOLATA:BÖĞÜRTLENLİ ÇİKOLATA TOPLARI VE ÇİKOLATAA

Ev sahibesi olarak artık kendi tariflerimi yaynlamamın zamanı geldi de geçti bile. Tabi havalar ısınınca bir ağırlık çöktü üzerimize. Blogları geziyorum da ya tatil nedeniyle kapalı ya da yeni yazı yayınlayacak enerjileri yok sıcaklardan dolayı. Bu aralar daha seyrek blogları gezer oldum. Tek sebebi bu değil elbette. İş konusunda inanılmaz yoğun bir dönemdeyim. Koşturmaktan başım döndü.

Gelelim tariflerimize...

BÖĞÜRTLENLİ ÇİKOLATA TOPLARI

İlk tarifimi daha önce yayınlamıştım. Bu kadar güzel olunca defalarca yapacağım sanırım. Nefis bir atıştırmalık. Tarif için buraya bakabilirsiniz.






ÇİKOLATA

Birkaç ay önce fondü makinası almıştım. Yeşim'ciğim önermişti bana. Koşa koşa gidip almıştım. Tek dezavantajı haznesinin küçük olması. Fazla çikolata sığmıyor. Ama bana yetiyor. Çikolata yapımı hakkında çok fazla bilgim yok. Kuvertür çikolatalarımdan eritiyorum. İçerisine fındık, üzüm vs. koyup kalıpta donduruyorum. Frambuazlı ganajdan da eritip desenler oluşturdum.




Aslında o kadar çok çikolatalı tarifim var ki ama sanırım ben de sıcağın etkisiyle başka tarif yazamayacağım. Özellikle de diyette olduğum şu günlerde çikolata da görmemem lazım. Ahhhh ah... Bu kadar kararlı bir beslenme programı ve egsersiz programı uygulamamıştım. Kendimi çok da iyi hissediyorum. Hayatımı sağlıklı geçirmeye karar verince uygulamam da kolay oluyor. Sağlıksız bir diyettense sağlıklı bir beslenme programı oluşturmak ve sürdürmek en iiyisi bence. Ne de olsa yaşam kalitemizi çok etkiliyor. Şu anda tatilde aldığım iki kiloyu vermiş durumdayım. Bakalım önümüzdeki günlerde ne kadar verebileceğim.

Cuma, Temmuz 04, 2008

YE#ÇİKOLATA:4. BÖLÜM

Etkinliğimizin son tariflerini de yayınlayarak bitiriyorum. Bu güzel tarifler için tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Sevgili Serap, Berlin'den etkinliğimize katıldı. Sushiye farklı bir boyut getirerek Çikolatalı Tatlı Sushi yapmış. Ben çok beğendim umarım sizler de beğenir ve denersiniz. Davetlerde eminim sofralarımıza renk katacak.




Ankara'dan Sevgili Hatice, Çikolata Soslu Kek yapmış. Bir dahaki buluşmamızda tanışmak istediğimi de eklemek isterim Hatice'ciğim:))











Sevgili Burcu(Chaplin Cafe) bize oldukça uzak bir yerden Belçika'dan Çikolatalı Portakal Şekerlemesi yapmış. Bu kadar uzaklardan gönderdiği tariflerle misafirim olması ne kadar ince olduğunu gösteriyor.










Sevgili Ayşe de(Mutfak Telaşı), son anda etkinliğimize katılan arkadaşlardan. Yetiştiğine çok sevindim Ayşe'ciğim. Gaziantep'ten katılan arkadaşımız Çikolata Kasesinde Çikolatalı Dondurma göndermiş bizlere. Bu sıcak yaz gününde ne güzel olur.




Perşembe, Temmuz 03, 2008

YE#35:ÇİKOLATA 3.BÖLÜM


Çikolata etkinliğimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Yurtdışına çıkıyoruz şimdi de.


Yaman Ayşe'ciğim çok güzel tariflerle katıldı etkinliğimize. Zaten mahareti konusunda şüphemiz yok. Çok güzel Çikolata ve Mini Cupcake görmek ve hemen denemek isterseniz sayfasını ziyaret edin bence. Birbirinden güzel çikolatalarla yüreğiniz de şenlensin.






Sevgili Dilek(Dilekçe), İsviçre'den mis gibi Vişneli,Cevizli Browni göndermiş bizlere. Yine vişne ile çikolatayı birarada görünce bir ah çektim içimden.





Sevgili Öznur (Bahar Çiçeği), Almanya'dan bu güzel Muzlu, Çikolatalı Pastayı göndermiş. Sevgisinide çok uzaklardan bize iletmiş bu şekilde.






Tekrar İstanbul'a dönelim artık. Burçak (Mutluluk Mutfakta Gizlidir), hepimizin de bayıldığı Truffle yapmış. Canım arkadaşım beni yalnız bırakmamış misafirim olmuş.











Sevgili Kübra da(Bizim Evin Aşçısı) Çilekli Kolay Pasta ile katılmış etkinliğimize. Çok hoş ve pratik bir tarif.







İstanbul'dan Sevgili Neslihan, Çilekli ve Krem Şantili Çikolatalar hazırlamış ve çok hoş da sunmuş. Uğramışken diğer tariflere bakın derim. Çok güzel bir blog çünkü.






Ankara'dan güzel arkadaşım Eda da (Bir Demet Fesleğen) bizler için Çikolatalı Lokum hazırlamış. Canım arkadaşım bu kadar yoğunlukta benim için bu lokumları hazırlaman çok hoş.


Çarşamba, Temmuz 02, 2008

YE#ÇİKOLATA 2. BÖLÜM

Çikolataları düşlere devam ediyoruz.



Pelin'in Pastanesine uğramadan geçmeyin derim. Sadece etkinlik tarifini değil tüm tariflere göz atın. Hepsi de birbirinden hoş. Demedi demeyin. Sevgili Pelin, Kocaeli'nden Çikolatalı Cupcake ile misafirimiz oluyor.








İstanbul' a geçip Emel'e (Lezzet Yolculuğu) konuk oluyoruz. Çok severim İstanbul'u:)) Sevgili Emel de bizlere şirin mi şirin, güzel mi güzel Çikolatalar hazırlamış. Ufaklıkların bayılacağı cinsten.







Şimdiki konuğumuz ise biraz uzaklardan Gaziantep'ten Seçil (Yeşil Kivi). Bir Browni Tart yapmış sadece ye ve keyfini çıkar. Bayıldım ben bu görüntüye.








Tekrar İstanbul'a gidiyor ve Sevgili Muhterem'in (Muhteremle Afiyetle) hazırladığı o güzel görünümlü Eritme Çikolatalı Muhallebinin tadına bakıyoruz. Bence denemeden geçmeyin.









İstanbul'a gelmişken Sevgili Süheyla'ya da (Diyalog Yemekleri) uğramak lazım. Ne de olsa nefis bir Çikolata Duvarlı Pasta yapmış. Görmemek büyük kayıp olur.



İstanbul'a gelmişken gitmek o kadar kolay mı? Sevgili Hatice (Semaver) bizlere çok güzel bir Çikolatalı, Vişneli, Bisküvili Pasta hazırlamış. Vişne ile çikolata da çok güzel uyum sağlamışa benziyor. Fotoğraf da güzel çekilince bize iç çekmek kalıyor. Olsa da yesek.

Bir molayı hakettim sanırım.

YE#35: ÇİKOLATA 1. BÖLÜM



Etkinliğimiz sona erdi ve sanırım tarifleri yayınlama zamanı geldi. Çikolata herkesin çok sevdiği ve cazibesine hayır diyemediği bir yiyecek. Ben de herkesin hoşuna gideceğini düşünerek seçtim bu konuyu. Ve herkesin denediği çikolatalı bir tarif vardır sanırım. Umarım bu güzel tariflerle gözünüzü ve gönlünüzü şenlendirebilirim. Katılan tüm arkadaşlara teşekkür etmek istiyorum. Hepsi de birbirinden güzel tariflerle sayfama renk kattınız.






Özgül harika bir kutu çikolata göndermiş bizlere İzmir'den. Çikolatalar Diyarı'nda dolaşmak isyerseniz bu sayfayı mutlaka ziyaret edin. Birbirinden güzel çikolataları görebileceksiniz çünkü.






Pınar'cığım(maksatmuhabbetolsun) beni yalnız bırakmamış o güzel muffinlerinden birini yapmış. Sıcaklığını Çikolatalı muffinlerine de bulaştırmış bence. Ankara'dan katıldığını biliyorsunuz artık.






Sevgili Ümran (Çapan Kızı) çoook uzaklardan Hollanda'dan etkinliğimize katılmış. İkramlık Çikolata tarifiyle ve o güzel sunumuyla içimizi ısıtıyor.








Semra (Cafe Gusto) Samsun'dan bu nefis Beyaz Çikolatalı Browni ile misafirimiz olmuş. Renklerin yarattığı tezat çok yakışmış .











Sevgili Selin (Selince) İzmit'ten misafirimiz olmuş. Çikolata kaplamalı yaş pasta ile ağzımızın sularını akıttı bile.










Sevgili Yeşim de bizlere bu rengarenk meyvelerle çikolatanın enfes tadını birleştirdiği hem damak tadımıza hem de gözümüze hitap eden Çikolata Fondü tarifini göndermiş.






Yeşil Bursa'dan Sevgili Çiğdem de bize Kozalak Çikolata yapmış. Eminim çocuklar bayılacak bu tarife.



Biraz aradan sonra 2. bölümde görüşmek üzere:))