Son zamanlarda tarif yayınlayamıyordum. Sıcakların verdiği rehavet bir yandan işteki yoğunluk bir yandan elim gitmedi bir türlü. Gelecek hafta da bir hafta iş gezisi için il dışına çıkacağım.O nedenle de yeni bir tarif yayınlamak istedim.
Etkinliğin ismi yazlık lezzetler olunca salatama da bunu çağrıştıran bir isim koyayım dedim. Arkadaşlarım yemeğe geldiğinde fırında portakallı levreğin yanında ikran ettim bu salatayı. Sevdiğim tatları biraraya getirdim ve tadı nefis oldu. Hatta bir kaç hafta sonra gelen misafirlerime de aynısını yaptım. Ekstradan endivyen de koydum. Daha sofraya gelmeden övgüleri almaya başladım. Kolay ve lezzetli bir salata arayanlara deneyin derim.
Etkinliğin ev sahibesi de sevgili Neslihan.
MALZEMELER:
Malzemeleri kendi damak tadıma göre ayarladım. Sizlerde kendi zevkinize göre miktarlarını ayarlayabilirsiniz.
- 1 adet iceberg,
- 1 adet salatalık,
- 1 adet domates,
- 2 dal yeşil soğan,
- 1 tutam maydanoz,
- 1 tutam dereotu,
- 1 tutam taze nane,
- 2-3 yemek kaşığı küp küp doğranmış pancar turşusu,
- İstediğiniz kadar kızartılmış hellim peyniri,
- 1-2 yemek kaşığı kapari,
- tuz,
- karabiber,
- limon,
- zeytinyağı.
YAPILIŞI:
- Tüm malzemeyi salatalık doğrayın. Tuz, limon suyu, zeytinyağı ve biraz da karabiber serpip iyice karıştırın. Kapari ve pancar turşusu serpiştirin. Hellim peyniri ile süsleyin. Ben en son hellimi kızartıp sıcakken servis yapıyorum. Sıcakken daha çok seviyorum.