Bu akşam uyuma şansım olmadı, kızım hastalandı. Canı acıdığı için de sabaha kadar ağladı. Ağrı kesiciden sonra biraz uyudu sabaha karşı. Uyanır uyanmaz hastanelere koştuk ama Ankara gibi bir yerde hem de pazartesi günü doktora ulaşmak ne mümkün. Henüz belirli bir doktor da edinemediğimiz için gezip durduk. Üçüncü hastanede muayene ettirdik ama o da içime sinmedi. Tahmin ettiğim gibi orta kulak iltihabı olmuştu. Yazılan ilaçları da uygun bulmadığım için kendi tedavimize kendimiz başladık. Boş yere de gezmiş olduk. O kadar ağır antibiyotikler başlıyorlar ki ,daha bu yaşta verilen ilaçları kullansak ileri de hiç bir hastalığını iyileştiremeyiz. tabi diğer organlara verdiği zarar da boşuna. Bu konuda bilgisi olmayanlar ne yapsın.
Bu hafta İzmir'e gidiyorum, iş gezisi dolayısıyla. O yüzden bir süre buralarda olamayacağım. Sizleri de bu güzel görüntülerle başbaşa bırakmak istedim. Kızım bayıldı trufflara, hatta elinden alamadık desem yeridir. Umarım sizler de beğenirsiniz.
MALZEMELER:
- 250 gr bitter küvertur ,
- 150 gr sütlü küvertur,
- 350 ml sıvı krema,
- 400 gram kakaolu kek (İsterseniz daha fazla da kullanabilirsiniz),
- Dövülmüş fındık, file antep fıstığı, hindistan cevizi rendesi, kakao.
YAPILIŞI:
- Küvertur çikolatamızı küçük küçük parçalara ayırıp bir kaba koyalım.
- Kremamızı devamlı karıştırarak ocakta kaynatalım.
- Kaynayan kremamızı çikolatalarımızın üzerine dökelim. Ve çikolatalar eriyene kadar çırpalım.
- Kekimiizi çikolata karışımımız sıcakken içerisine ufalayalım ve karıştıralım. Hazır kek kullanırsanız kolaylıkla toz haline geliyor.
- Bu karışımı 3-4 saat oda sıcaklığında bekletelim. Çikolata koyulaşmaya başlayacaktır. Arada kontrol edip karıştıralım.
- Karışımımızı buzdolabına koyup ertesi güne kadar bekletelim.
- Karışımımızı buzdolabında çıkarıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
- Fındık, antepfıstğı, kakao ve hindistancevizine bulayıp buzdolabına kaldıralım. (15-20 dakika).
- Renkli kağıtlarımıza yerleştirip servis yapalım.