Pazartesi, Haziran 25, 2007

GÖNÜL DOSTLARINA SON 5 GÜN KALA

Arkadaşlar Gönül Dostları etkinliğimize başvurular 5 gün sonra bitiyor. Katılmak isteyenlere hatırlatmak istedim. Katılmak isteyenler 5 gün içerisinde (30 Hazirana kadar) e maillerini gönderebilirlerse sevinirim. Çekilişi yapıp herkese e mail ile bildireceğim. Bilgisi olmayıp merak edenler tıklayınız.

Çok güzel bir etkinlik olmasını diliyorum...



Cuma, Haziran 22, 2007

İKİ MUTLULUK BİRARADA


Hayatımda öyle güzedl gelişmeler oluyor ki sizlerle paylaşmadan geçemedim. Çünkü benimle birlikte sizler de üzüldünüz. Dualarınızı, iyi dileklerinizi esirgemediniz. Bunların yardımıyla ve sabretmenin mukafatı olsa gerek sıkıntılarım çözülmeye başladı. İnsan hayatında sıkıntı ve hüzünler tabi ki tamamıyla yok olmaz ama geçtiği zaman da rahatlama yaşıyoruz.

Pazartesi günü işe gittiğimde yarın buradan ayrılışını yapabilirsin dediklerinde kulaklarıma inanamadım. Aylardır bekliyordum ama bırakmak istemiyorlardı. Şu anda yeni iş yerimden yazıyorum bu yazımı. Artık düzenli bir iş hayatım olacağı için ve belki de daha az iş stresi nedeni ile mutluyum. Tabi ki en önemlisi kızım adına çok rahatladım.

İkinci sevincim iki yıldır eşimle ayrı illerde yaşamanın sıkıntısı vardı. Bugün iş yeriyle ilişiğini kesip geliyor. Artık aynı ilde çalışacağız. Nihayet özlemimiz bitiyor ve kızım da babasına kavuşuyor. O kadar özlüyordu k.

Dualarınız ve güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlarım. Bu zaman zarfında en çok yanımda olan sizlerdiniz. Sevgilerimi yolluyorum.

Resim ne alaka derseniz yazımı süslemek istedim böyle güzel bir görüntüyle.

Cuma, Haziran 15, 2007

MEKSİKA FASULYELİ VE DİL PEYNİRLİ MAKARNA SALATASI



Yazın geldiği şu günlerde bol bol salata yapıyorum sanırım yaza daha çok yakışan yok. Hafif ve sağlıklı. Ben de çeşit çeşit salatalar yapmak istiyorum. Elimdeki malzemeleri biraraya getirip salata yapıyorum. Başkaları daha önce denemiş mi bilmem ama damak tadıma hitap eden malzemelerden uydurup yapıyorum. Bu salatayı da kendi damak tadıma göre yaptım. Malzemeleri istediğiniz kadar koyabilirsiniz ama ben yine de kendi miktarlarımı yazmak istedim yol göstermek için. Çok hafif ve lezzetli oldu.



MALZEMELER:
  • 1/2 paket istiridye makarna,
  • Küçük bir paket dil peyniri,
  • 1 su bardağı haşlanmış meksika fasulyesi (Ben kurusundan haşladım ama isterseniz hazır haşlanmışlarından da kullanabilkirsiniz),
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır,
  • 3 yemek kaşığı yoğurt ,
  • 1 yemek kaşığı mayonez,
  • bir tutam taze nane,
  • Bir tutam taze dereotu,
  • Tuz,
  • Karabiber.

YAPILIŞI:

  1. Makarnaları tuzlu suda haşlayıp, süzün.
  2. Büyük bir karıştırma kabına alıp mısır, haşlanmış meksika fasulyesi, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın.
  3. Servis tabağına alıp üzerine dilimlenmiş dil peynirlerinden koyun.
  4. Başka bir kapta yoğurt, mayonez ve ince doğranmış dereotunu iyice karıştırın. Koyu olmuşsa biraz da su ilave edin.
  5. Bu sosu salatanın üzerine gezdirin.
  6. Nane ile süsleyin.

Pazartesi, Haziran 04, 2007

BEYPAZARI FESTİVALİ


Beypazarı festivalini duymuşsunuzdur. Ankara sosyal anlamda zayıf bir şehir olunca bu tarz festivalleri kaçırmıyorum. İki yıl önce gitmiştim ve çok beğenmiştim. Evler, yemekler, insanlar çok güzeldi. Acemilik vardı esnafta, kalabalık ziyaretçileri ağırlayamayacak kadar amatörlerdi fakat sıcaklardı. Zor da olsa yemeklerin tadına bakabilmiştik ve birbirinden güzel ev işi yiyeceklerden satın almıştık. Tadı damağımda kalan bu ilçeye yine koşturarak gittim, benim içinse tam bir hayal kırıklığıydı. İki yılda değişen birşeyler olmuştu ama bu profesyonellik anlamında değil daha çok olumsuz anlamdaydı. Belki kendini koruyanlar vardı ama azlığından olsa gerek dikkatimi çekmedi. Evet hala kalabalık bir ziyaretçi potansiyeli vardı fakat bu kadar ziyaretçiyi konuk edecek profesyonellik kazanılmamıştı, sadece para kazanmanın verdiği bir doymuşluk vardı. Nerdeyse konuklarını kovacak kadar. Maalesef inanmam zordu ama davranışlar beni şok etti.















Yarımca: Beypazarı'nda yapılan kıyma, soğan ve peynir karışımdan oluşan bir gözleme. Yan masadaki gençlerin yarımca yedikten sonraki muhabbetlerine istemeden şahit oldum. "hiç doymadım hatta midemde yer bile tutmadı" dediklerinde gençler iştahlı olur diye içimden geçirdim. Ama kesinlikle midemde varlığını hissedemedim, çok acıktığımdan sanırım. Neyse ki sarma ve baklava yiyeceğimden dolayı teselli oldum:)) Ama maalesef onların resmini çekmeyi unutmuşum. Çok zor yer bulup siparişin gelmesi için de bir saat kadar bekleyince fotoğraf çekmeyi unutup hemen yedim. Sarma burada çok lezzetlidir, mutlaka yemelisiniz. Kızım da çok severek yedi. Baklava da 80 kat yufkadan oluşuyor.






Havuç suyu, erişteler, çeşit çeşit baharatlar, tarhanalar tezgahları süslemiş. Beypazaarı güveciyle de çok ünlüdür ve her yerde güveç satan dükkanlar var. Güvecin tadını mutlaka beğenirsiniz. Festivalde yeme şansım olmadı çünkü yer yoktu ve çoook kalabalık bir grup olmayınca almak istemedikleri için geri çevrildik. Başka zaman deyip yoluma devam ettim.












En güzelleri bu takılardı. Hepsi de birbirinden farklı ve güzel cam üzerine yapılmış takılardı. Daha önce görmediğim için çok ilginç geldi.Birkaç tane de aldım.
Çok yorcu ve maalesef eğlenceden yoksun bir festivaldi benim için ama yine de farklı görüntüler ve çiçekler içimi ısıttı. Herşeye rağmen tadını çıkarmaya çalıştım. Bir daha gider miyim, pek sanmıyorum ama kimbilir. Düzelme olursa neden olmasın. Sanırım ben insanların maddi kaygıları geri plana ittikleri ve üerttiği ürünleri samimiyetle insanlara sunan, sıcak insanları görmek istedim. Belki ileride...