Perşembe, Ağustos 17, 2006

MAYALI POĞAÇA


Portakal Ağacı'ndan aldığım bu tarifi iki kez denedim ve nefis oldular. Her yaptığınızda, her koşulda olumlu sonuç veren tariflerden. İki denemem de çok farklı şartlarda olmasına rağmen herkes çok beğendi. Aynı hamurdan farklı şekillerde yaptım, bazılarının fotoğrafını çekemedim ama hepsi de güzel oldu. Erkek kardeşimin isteğiyle pizza şeklinde de yaptım. Onu da denemenizi tavsiye ederim.

Pazar, Ağustos 13, 2006

CİĞERLİ PİLAV


Eşim tavuk ciğerini sevdiği için sık sık da yapar. Genellikle sade yapar ama bu kez pilavla denemek istedi. Tadı da gayet güzel olmuş. Yapması da oldukça kolay. öncelikle ciğerleri doğrayıp güzelce yıkıyorsunuz. Eşim yıkama işiyle çok uzun süre uğraşıyor, pişme zamanından bile daha uzun... Sonra tencereye biraz sıvıyağ gezdirip halka halka doğranmış kuru soğanı dibe yayıyorsunuz. Üzerine ciğerleri yerleştirip en son yıkanmış pirinci ekliyorsunuz. Tuz, karabiber gezdirip yeterince su ekledikten sonra kısık ateşte pişiriyorsunuz.

Cumartesi, Ağustos 05, 2006

ÇİLEK REÇELİ



Malum reçeller hayatımızın vazgeçilmezlerinden.Yapalı çok oldu ama ancak zaman bulup sizlerle paylaşabildim. Nerdeyse bitecekti ama artık evimden uzakta olduğum için bitiremedim de. Bir tayin işlerini halledemediğim için evimden uzak yaşayacağım o yüzden pek keyifsizim. Sadece yemek deryasına dalabildiğim zaman rahatlayabiliyorum.
Reçel yapmayıbilmeyen yoktur ama bir de ben yazacağım:))


MALZEMELER:

  • 1kg çilek,
  • 1kg toz şeker,
  • 1/2 limon.

YAPILIŞI:

  1. Çilekleri iyice yıkayıp ayıklayın.
  2. Toz şekeri üzerine döküp bir gece bekletin.
  3. Ertesi gün reçel kıvamına gelecek şekilde kaynatın. Reçel kıvamına gelip gelmediğini anlamak için porselen tabağa damlatıyorsunuz. Eğer reçel akmıyor ve yoğun duruyorsa olmuş demektir. Bunu sevgili Hatice'nin sayfasından (mekanımız mutfak) öğrendim.
  4. Ateşten almadan önce limon suyunu da ekleyip karıştırın.
  5. Kavanozlara koyup soğuyunca kapağını kapatın.